Még mindig rendületlenül tart a kapcsolatunk az áfonyával. Most ismét kekszbe kerültek, egy nagyon finom, omlós (másnapra sem kiszáradó! – kekszbe, mely nedvességét a belepürésített alma és banán adja. Abbahagyhatatlan!
Az áfonya választásakor érdemes elolvasni a hozzávalókat, mert sajnos többször találkoztam már olyan áfonyával amihez nádcukrot adnak.
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK (10 db nagy kekszhez, vagy 18-20 db kis kekszhez)
2 banán
1 alma
50 gramm kölespehely
100 gamm szezámliszt
20 gramm kukoricakeményítő
1 kk szódabikarbóna
1 kk só
1 csipet fahéj
1 marék aszalt áfonya (cukrozatlan!)
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Tegyük egy tálba a szódabikarbónával elkevert lisztet, a kölespelyhet, a kukoricakeményítőt, és az apróra vágott aszalt áfonyát. A megtisztított almát és a banánokat pürésítsük össze, és öntsük a többi hozzávalóval együtt a tálba. Alaposan keverjük össze, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzunk egy-egy adagot két evőkanál segítségével (hagyjunk helyet, mert kissé elterülnek és nőni is fognak!), majd előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük készre! Ha megsült, hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni! Ha kisebb tallérokat akarunk sütni, akkor két teáskanállal adagoljuk ki!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: